Ukrajinská štièí mísa

Autor: Zbynìk Vopálenský <z.vopalensky(at)seznam.cz>, Téma: Å tika, Vydáno dne: 24. 12. 2011

4 porce štiky, 600 g brambor, 200 g hub, 50 g tvrdého sýra, 2 dcl kyselé smetany, 2 vejce, lžíce hladké mouky, 50 g másla, 5 lžic oleje, sùl, pepø



Porce osušíme, osolíme, opepøíme, obalíme v mouce a po obou stranách opeèeme na oleji. Porce pøendáme do ohnivzdorné mísy a na zbylém oleji osmažíme houby a pøidáme je k masu. Porce obložíme na koleèka nakrájenými syrovými brambory, rozètvrcenými vaøenými vejci, vše zalijeme smetanovou omáèkou, posypeme strouhaným sýrem a asi 20 minut peèeme. Omáèku pøipravíme tak, že smetanu rozkvedláme s moukou, osolíme, pøidáme máslo a za stálého míchání povaøíme.